Már egy ideje foglalkoztatott bennünket a gondolat, hogy milyen jó lenne egy saját fotóstúdió, ami tágas, világos és ahol nem csak mi, de más fotósok is szívesen alkotnának. 2021 februárjában egy kósza ötletként merült fel az a lehetőség, hogy barátainkkal közösen nyissunk stúdiót, majd hihetetlenül gyorsan, mindössze néhány nap alatt meg is találtuk a megfelelő helyszínt. Hiszek benne, hogy véletlenek nincsenek, ez pontosan egy ilyen eset volt, jó időben és jó helyen. Amikor legelőször beléptünk a régi gyárépület elhagyatott raktárhelyiségébe, tudtuk, hogy kincsre leltünk, hiszen ennyi természetes fényt még sohasem láttunk beltérben. Minden tökéletes volt: az elhelyezkedés, a méret, az óriási ablakok, a déli tájolás, hogy magasabban van, mint a környező épületek.
Az ötlet kipattanásától számítva 1 héten belül kulccsal a kezünkben a „The Frame” felirattal (a név is igen hamar megvolt) már igyekeztünk is a helyszínre, hogy megkezdjük az átalakítást. A falak javítását, festését, a padlócserét mind magunk végeztük el, több évtizednyi koszt mostunk le az ablakokról és festettük újszerűre. Csempét bontottunk, falat húztunk, eltüntettük a konnektorokat és eltakartuk a radiátorokat.
A helyiség poraiból éledt újjá a szemünk láttára: meghagytuk szép, ipari jellegű vonásait, a boltíves mennyezetet, az óriási tartógerendát és betonoszlopot, de megszabadítottuk mindentől, ami az elhagyatottság hangulatát idézte. A letisztult, tágas teret otthonos, természetes stílusban rendeztük be sok magyar kézműves termékkel és néhány saját kezünk által készített elemmel. Ez lett a The Frame Fotóstúdió, amelyet azóta teszteltünk már portré, boudoir, újszülött, páros és termék fotózásra és a második otthonunkká vált.

Ha Te is szívesen részt vennél velünk egy stúdiófotózáson, keress minket bátran elérhetőségeinken!

A The Frame bárki által kibérelhető napfénystúdió, további képek és a foglalás elérhető a weboldalról: www.theframe.hu