Művészi papírvirág dekorációnkkal kapcsolatban a leggyakoribb visszajelzés a meglepettség. Ez tényleg papírból van, nem igazi? Komolyan kézzel készül? Az emberek többsége még soha nem látott hasonlót se, amin nem csodálkozunk. Ugyanis mi sem láttunk máshol 🙂
Miért döntöttünk úgy, hogy ezt a technikát választjuk? Hogyan fejlesztettük ki a minél élethűbb kivitelezést és hogyan használjuk fel esküvőről esküvőre?
Ebben a bejegyzésben egy kicsit betekinthettek kulisszatitkaink mögé és megismerhetitek egyedi dekorációink történetét.

Így kezdődött

Amikor eldöntöttük, hogy esküvői dekorációval fogunk dolgozni, szerettünk volna valamiben különlegesek lenni másokhoz képest. Az élővirágokhoz nem értünk és nem vonzott az a gondolat sem, hogy az esküvők után rengeteg növényt kellene kidobásra ítélnünk.
Az interneten böngészve találtunk rá a különleges, rugalmas krepp papírból készült virágokra, amelyek megszólalásig hasonlítottak az eredetire. A nyugati országokban ez a technika sokkal szélesebb körben ismert, itthon viszont mi még szinte elvétve találkoztunk vele. A virágok elkészítését először külföldi weboldalakról lestük el, majd addig tökéletesítettük, amíg csak tudtuk. A zöld leveleket, rezgőket és az eukaliptusz utánzatokat magunk fejlesztettük ki, mivel az interneten nem találtunk olyat, amely megfelelt volna az elképzeléseinknek. Az volt a cél, hogy minden a lehető legjobban hasonlítson az igazira.

Hogyan dolgozunk?

A fentiekből is látszik, hogy minden virágot és levelet magunk készítünk el szirmonként és levelenként, semmilyen előre gyártott terméket nem használunk. Az elkészült papírnövényeket kompozíciókba rendezzük, mindig az adott megrendelő igényeinek megfelelően. Virágtartónk volt már kosár, váza, farönk, faláda, arany geometrikus dísz. Mivel vízre nincs szükségünk, a határ a csillagos ég. A színeket szintén az elképzeléseknek megfelelően állítjuk össze. Akár egy virágos, csak mi papírvirágból. Úgy hisszük, dekorációink kiemelkedőek abban, hogy szeretjük a plafont is minél gazdagabban díszíteni virággal kombinált gömbjeinkkel vagy levélfüzérekkel. Imádjuk megvalósítani az új ötleteket, már többször kísérleteztünk ki új virágfajtát 1-1 esküvő kedvéért. Például levendulát, hortenziát, orchideát. A rendezvény végén szépen leszedjük a dekorációkat, összegyűjtjük és hazavisszük. Nem marad utánunk egyetlen papírszirom sem 🙂 A kompozíciókat szétszedjük és újra felhasználjuk a következő esküvőhöz. A papírnak, amit használunk, jó tartása van, ezért nagyon ritkán kell „restaurálnunk” az esetlegesen megrongálódott darabokat.

Miért szeretjük papírvirágainkat?

Ez nagyrészt kiderült az eddigiekből, de szedjük csak össze:

  • Művészi és egyedi dekorációkat készíthetünk belőlük. Ehhez hasonlót biztosan nem láthattál más esküvőn. Hacsak nem mi dekoráltuk 😉
  • Környezettudatos, hiszen lebomló anyagból van. További terveink között szerepel, hogy újrahasznosított papírból elkészített darabokkal gazdagítsuk a készletet.
  • Hulladékmentes. Nem kell használat után kidobni. Újra és újra felhasználható.
  • Költséghatékonyabb, mint az élővirág. Ugyanazon az áron jóval gazdagabb dekoráció lehetséges.
  • A papír nem csak egy környezetbarát anyag, de ránézésre is sokkal természetesebb hatást kelt a műanyag- és a selyemvirágokhoz képest. Nincs mű hatás, textúrájában is jobban hasonlít az eredeti növényekhez.

Ezek után már nem is tudunk többet mondani, úgyhogy megyünk és készítünk néhány papírvirágot a következő esküvőre 🙂