Imádjuk a hegyeket és mindig izgalommal tölt el minket, ha külföldi helyszínen fotózhatunk, ezért amikor a Svájcban élő Martina és Attila megkért minket, hogy mi örökítsük meg az esküvőjüket, hamar felmerült az ötlet, hogy a jegyes fotózást tarthatnánk Svájcban is akár. Mivel pedig élnek még barátaink kint, nem messze, kerekítettünk a dologból egy pár napos kiruccanást.

Nem szeretünk 10-12 órát autózni egyhuzamban, ezért foglaltunk egy szállást félúton, szinte teljesen véletlenszerűen, egy német falucskában, melynek neve Söllhuben. Nem számítottunk rá, de teljesen lenyűgözött minket ez az aprócska falu a hegyekben, ahol minden ház és kert egyformán gyönyörű volt és tájba illő, mintha egy képeslapot néznénk. Szállásunkkal szemben volt egy étterem, amelynek terasza tele volt – a falu méretéhez képest aránytalanul sok – vendéggel. Utóbb kiderült, hogy ez egy nagyon híres étterem Németországban, amely már 1477 óta működik. Természetesen beültünk elkölteni egy vacsorát és nem is csalódtunk.

Másnap érkeztünk meg Svájcba, Zürich közelébe. Óriási hegyvonulatok között vitt az utunk és volt egy gyönyörű, hegyek övezte tó is, Wallensee. Egy kis pihenés után visszatértünk és itt zajlott a fotózás egy része. Gyönyörű látvány volt, de a nap hamar lebukott a hegyek mögé, mi pedig szerettünk volna még szép fények között fotózni. Ezért fogtuk magunkat és „szaladtunk” a napfény után. Sikerült elkapnunk az utolsó sugarakat a hegyek közti síkságon, egy farm mellett. Csodálatos képek és videók születtek.

A harmadnap már csak a pihenésről szólt. Egy másik tóhoz látogattunk el, melynek neve Klöntalersee. Ez a tavacska valóban a meredek hegyek lábánál feküdt és olyan kicsi volt, hogy kikötőt vagy várost sem építettek a partjára. A hegyekből kicsi vízeséseken hullott alá a gleccserek vize. Nagyon tetszett nekünk ez az elvadultabb környezet.

Összességében csodás utunk volt, reméljük máskor is alkalmunk nyílik hasonló utazásra. Ha bárki külföldi jegyes fotózást vagy esküvőt szervez, keressen minket nyugodtan 😉